Openen van een bestaand document

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Als er geen document is geopend, geeft het scherm Welkom een pictogram voor het openen van een bestaand document.

U kunt ook een bestaand document op één van de volgende manieren openen.

  • Gebruik Bestand > Openen.
  • Klik op de knop Openen op de werkbalk Standaard.
  • Druk op Ctrl+O op het toetsenbord.

In alle gevallen verschijnt het dialoogvenster Openen. Selecteer het bestand dat u wilt en klik dan op Openen. Als er al een document is geopend in OOo, zal het tweede document in een nieuw venster openen.

In het dialoogvenster Openen kunt u de lijst van bestanden verkleinen door het type bestand dat u zoekt te selecteren. Als u bijvoorbeeld kiest voor Tekstdocumenten als het bestandstype, zult u alleen documenten zien die Writer kan openen (inclusief .odt, .doc, .txt); als u kiest voor Werkbladen zult u .ods, .xls en andere bestanden zien die Calc kan openen.

U kunt ook een bestaand document in een OpenDocument-indeling openen door te dubbelklikken op het pictogram van het bestand op het bureaublad of in een bestandsbeheerder zoals Windows Verkenner.

Als u Microsoft Office-bestandsindelingen hebt gekoppeld aan OpenOffice.org, dan kunt u die bestanden ook openen door er op te dubbelklikken.

Documentation note.png Onder Microsoft Windows kunt u óf de OpenOffice.org dialoogvensters Openen en Opslaan als gebruiken óf die welke worden verschaft door Microsoft Windows. Zie Dialoogvensters Openen en Opslaan als gebruiken.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools