Een document sluiten

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Kies Bestand > Sluiten om een document te sluiten.

U kunt ook een document sluiten door te klikken op het pictogram Sluiten in het documentvenster. Deze knop lijkt op rode knop met witte X hieronder.

pictogrammen Sluiten

Als meer dan één vensters van OOo zijn geopend, ziet elk venster er uit zoals is weergegeven in het voorbeeld aan de linkerzijde. Sluiten van dit venster laat de andere vensters van OOo open.

Als slechts één venster van OOo is geopend, ziet het er uit als het voorbeeld aan de rechterzijde. Merk de kleine zwarte X op, onder de grote rode knop met witte X. Klikken op de kleine X sluit het document, maar laat OOo geopend. Klikken op de grote rode knop met witte X sluit OOo volledig.

Als het document niet werd opgeslagen sinds de laatste wijziging, zal een bericht worden weergegeven. Kies er voor om uw wijzigingen op te slaan of te verwerpen.

  • Opslaan: Het document wordt opgeslagen en dan gesloten.
  • Verwerpen: Het document wordt gesloten en alle aanpassingen sinds de laatste keer dat het document werd opgeslagen gaan verloren.
  • Annuleren: Er gebeurt niets en u gaat terug naar het document.
Documentation caution.png Het niet opslaan van uw document kan leiden tot het verlies van recent gemaakte wijzigingen, of zelfs erger, uw gehele bestand.

OpenOffice.org afsluiten

Kies Bestand > Afsluiten om OOo volledig af te sluiten, of sluit het laatst geopende document zoals hierboven beschreven.

Als alle documenten zijn opgeslagen, sluit OOo onmiddellijk af. Als willekeurige documenten zijn aangepast maar niet zijn opgeslagen, zal een waarschuwing verschijnen. Volg bovenstaande procedure om uw wijzigingen op te slaan of te verwerpen.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools