Hoe kan ik hulp krijgen?

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Dit boek, de andere OOo gebruikersgidsen en Help- en gebruikers ondersteuningssystemen gaan er van uit dat u weet hoe uw computer werkt en de basisfuncties kent, zoals het starten van een programma, het openen en opslaan van bestanden.

Helpsysteem

OOo heeft een uitgebreid Helpsysteem. Dit is uw eerste lijn van ondersteuning bij het gebruiken van OOo.

Druk op F1 of selecteer OpenOffice.org Help uit het Helpmenu om het volledige Helpsysteem weer te geven. In aansluiting daarop kunt u er voor kiezen of u de Helptips, uitgebreide tips en de HelpAgent wilt activeren (gebruik Extra > Opties > OpenOffice.org > Algemeen).

Als de helptips zijn ingeschakeld plaats dan de muisaanwijzer op een willekeurig pictogram, in een klein vakje (“tooltip”) ziet u dat een korte omschrijving van de functie van het pictogram wordt gegeven. Voor een meer gedetailleerde verklaring, selecteer Help > Wat is dit? en houd de aanwijzer op het pictogram.

Gratis on-line ondersteuning

De OpenOffice.org gemeenschap ontwikkelt niet alleen software, maar verschaft ook gratis, op vrijwillige basis gebaseerde ondersteuning. Gebruikers van OOo kunnen uitgebreide online ondersteuning uit gemeenschapsbronnen zoals nieuwsgroepen, fora of mailinglijsten raadplegen. Er zijn ook onnoemelijk veel websites die worden beheerd door gebruikers die gratis tips en handleidingen aanbieden.

  • OpenOffice.org gemeenschapsforum. Uitgebreid discussieforum voor alles met betrekking tot OpenOffice.org: van instellen tot mogelijkheden voor geavanceerde programmering.
  • OpenOffice.org macro-informatie. Andrew Pitonyak, de auteur van OpenOffice.org Macros Explained, onderhoudt deze site die meer uitgebreide documentatie verschaft over OOo's macro-mogelijkheden. Er worden ook veel koppelingen naar referenties gegeven:

Lees meer over de ondersteuningsopties voor OOo op http://support.openoffice.org/index.html

Betaalde ondersteuning en training

Als alternatief kunt u ook betalen voor ondersteuning. Servicecontracten kunnen worden gekocht bij een verkoper of adviesbureau, dat is gespecialiseerd in OpenOffice.org.

OOo wordt ondersteund door Oracle onder het Sun Software Support-programma, dat twee niveaus van ondersteuning bevat die beschikbaar zijn tijdens uitgebreide kantooruren of de-klok-rond-service voor missie-kritieke installaties.

Een lijst van onafhankelijke consulenten en de werkzaamheden die zij aanbieden, alfabetisch opgesomd per regio en dan per land, wordt verschaft op de OpenOffice.org website.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools