Wijzigingen in een document bijhouden

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Er bestaan meerdere methodes om wijzigingen, die in een document worden uitgevoerd, bij te houden.

  1. Breng uw wijzigingen aan in een kopie van het document (opgeslagen in een andere map of onder een andere naam of beide) en gebruik Writer dan om de twee bestanden samen te voegen en de verschillen te tonen. Klik op Bewerken > Document vergelijken. Deze techniek is in het bijzonder handig als u de enige persoon bent die het document bewerkt, aangezien het de toename in bestandsgrootte voorkomt en de ingewikkeldheid van de andere methodes vermijdt.
  2. Sla versies op als deel van het originele bestand. Deze methode kan echter problemen opleveren met bijzonder grote of zeer complexe documenten, vooral als u veel versies bijhoudt. Vermijd deze methode, indien mogelijk.
  3. Maak gebruik van Writer’s wijzigingsmarkeringen (vaak ook “redlines” of “revisieaanduidingen” genoemd) om aan te geven waar u iets hebt toegevoegd of verwijderd, of waar u de opmaak heeft gewijzigd. Klik op Bewerken > Wijzigingen > Bijhouden''. Later kunt u, of iemand anders, de wijzigingen nakijken en elke wijziging individueel accepteren of verwerpen. Klik met rechts op een individuele wijziging en kies Wijziging accepteren of Wijziging verwerpen uit het pop-upmenu, of kies Bewerken > Wijzigingen > Accepteren of annuleren om de lijst met wijzigingen te bekijken en die te accepteren of te verwerpen. Details vindt u in de Writergids.
Tip.png Niet alle wijzigingen worden bijgehouden. Bijvoorbeeld: de uitlijning van een tabstop wijzigen van links naar rechts en wijzigingen in formules (vergelijkingen) of gekoppelde afbeeldingen worden niet bijgehouden.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools
In other languages