Ontwikkelen van extensies

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search
OOo Extensions project

Please view the wiki usage guidelines
before contributing.

Categories:

Pages:

Extensions on the main site

Extensions in other languages:
ES - FR - IT - JA - NL - OC -

Het ontwikkelen van extensies is een efficiënte manier om waarde aan Apache OpenOffice toe te voegen zonder in de broncodes te hoeven duiken. Uiteraard verwelkomen wij alle ontwikkelaars die bereid zijn OpenOffice.org op het bronniveau te ontwikkelen.

Apache OpenOffice maakt het mogelijk programma's van derde partijen te maken door middel van UNO-bruggen, waarbij het gebruik van vele talen is togeestaan.

Het principe is om UNO-pakketten te maken die kunnen worden vermeld in de Apache OpenOffice opslagplaats voor extensies en eenvoudig door eindgebruikers kunnen worden geïnstalleerd.

Dit gedeelte geeft zowel nieuwkomers als ervaren ontwikkelaars enkele hints voor het ontwikkelen van extensies in verschillende talen en verschaft gereedschap en kaders om die ontwikkeling te faciliteren.

Populaire extensies kunnen worden geïntegreerd in Apache OpenOffice, dus is het belangrijk om vanaf het begin algemene richtlijnen te volgen om dat eventuele samenvoegen te vereenvoudigen.

Tenslotte: ontwikkelaars van extensies worden uitgenodigd om deel te nemen aan onze API-mailinglijst om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen.

Beginnen in een taal

Add-ons kunnen in verschillende talen worden geschreven. Elk gedeelte geeft startinformatie om u te helpen uw add-on te maken. Elk gedeelte is toegewezen aan een taal. Het behandelt specifieke punten die betrekking hebben op het aspect Extensies. bronnen met betrekking tot de OpenOffice.org API kunnen worden gevonden in het project API en de taalproblemen voor UNO-bruggen staan op het project UDK. De OpenOffice.org Developer's Guide is ook een waardevolle bron van informatie.

Vertalingen van deze pagina's worden op prijs gesteld en richtlijnen zijn beschikbaar.

Artikelen, handleidingen & verwijzingsinformatie

Boeken over programmeren in BASIC in Apache OpenOffice

Programma's & kaders

Beste praktijken

Project: Verbeteren van de infrastructuur voor extensies voor Apache OpenOffice

Verbeteren van Extensiebeheer

Personal tools