Opmaakprofielen kopiëren en verplaatsen

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


U kunt op twee manieren opmaakprofielen kopiëren of verplaatsen vanuit het ene sjabloon of document naar een ander sjabloon of document:

Met behulp van het dialoogvenster Sjablonen beheren

Opmaakprofielen kopiëren of verplaatsen met behulp van het dialoogvenster Sjablonen beheren:

 1. Klik op Bestand > Sjablonen > Beheren.
 2. Stel, in het dialoogvenster Sjablonen beheren, de lijsten aan de onderzijde, zoals gewenst, in op Sjablonen of Documenten. Standaard staat Sjablonen links en Documenten rechts.
  Kiezen om opmaakprofielen uit een document te kopiëren, niet vanuit een sjabloon.
  Tip.png Klik op de knop Bestand om opmaakprofielen te laden uit een bestand dat niet geopend is. Als u terugkeert naar dit dialoogvenster tonen de lijsten zowel het geselecteerde bestand als de huidige geopende documenten.


 3. Open de mappen en zoek de sjablonen waar vandaan en waarheen u wilt kopiëren. Dubbelklik op de naam van het sjabloon of document, en dubbelklik dan op het pictogram Opmaakprofielen om de lijst van individuele opmaakprofielen weer te geven.
  Een opmaakprofiel kopiëren van het ene document naar een ander
 4. Houd, om een opmaakprofiel te kopiëren,de Ctrl-toets ingedrukt en sleep de naam van het opmaakprofiel van de ene lijst naar de andere.
  Documentation caution.png Als u bij het slepen de Ctrl-toets niet ingedrukt houdt, zal het opmaakprofiel worden verplaatst van de ene lijst naar de andere. Het opmaakprofiel zal worden verwijderd uit de lijst van waaruit u het sleept.
 5. Herhaal dit voor elk opmaakprofiel dat u wilt kopiëren. Als het ontvangende sjabloon of document veel opmaakprofielen heeft, zou het kunnen dat u geen wijzigingen ziet totdat u in de lijst naar beneden scrollt. Als u gereed bent, klik dan op Sluiten.

Opmaakprofielen laden uit een sjabloon of document

U kunt opmaakprofielen kopiëren door ze te kopiëren of te laden vanuit een sjabloon of een ander document:

 1. Open het document waar u de opmaakprofielen naartoe wilt kopiëren.
 2. Klik lang, in het venster Stijlen en opmaak, op de pijl naast het pictogram Nieuw opmaakprofiel uit selectie, en klik dan op Opmaakprofielen laden.
Dialoogvenster Opmaakprofiel dat het pictogram Nieuw opmaakprofiel uit selectie weergeeft
 1. In het dialoogvenster Opmaakprofielen laden zoek en selecteer het sjabloon van waaruit u de opmaakprofielen wilt kopiëren.
 2. Selecteer de categorieën van opmaakprofielen die moeten worden gekopieerd. Selecteer Overschrijven als u wilt dat de gekopieerde opmaakprofielen de opmaakprofielen met dezelfde namen in het document waar u ze naartoe kopieert moet overschrijven.
 3. Klik op OK om de opmaakprofielen te kopiëren. U zult geen verandering op het scherm zien.
Documentation note.png Klik op de knop Uit bestand om een venster te openen waarin u het gewenste document kunt selecteren om de opmaakprofielen uit een ander document te kopiëren.
Opmaakprofielen kopiëren vanuit een sjabloon in het geopende document
Documentation caution.png Als uw document een inhoudsopgave heeft, en u hebt aangepaste opmaakprofielen gebruikt voor de koppen, zullen de kopniveaus die zijn gekoppeld aan de overzichtsniveaus (in Extra > Hoofdstuknummering) worden teruggezet naar de standaarden Kop 1, Kop 2, enzovoort. U zult ze terug moeten zetten naar uw aangepaste opmaakprofielen. Dit is een bug.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools
In other languages