Az OpenOffice.org BASIC nyelv

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search
Book.png
  • Az OpenOffice.org Basic nyelv


Az OpenOffice.org Basic a Basic-nyelvek családjába tartozik. Az OpenOffice.org Basic számos része azonos a Microsoft Visual Basic for Applications nyelvvel és a Microsoft Visual Basic nyelvvel. Ha valaki már ismeri ezeket a nyelveket, akkor gyorsan elsajátíthatja az OpenOffice.org Basic programozását.

A más nyelveket – például Javát, C++-t vagy Delphi-t – használó programozók számára szintén egyszerű lesz az OpenOffice.org Basic megismerése. Az OpenOffice.org egy eljárásalapú nyelv, amely már nem használ kezdetleges vezérlési struktúrákat, mint például a GoTo és a GoSub.

Az objektumorientált programozás előnyeit is élvezhetjük, mert az OpenOffice.org Basic programban egy felület lehetővé teszi a külső objektum-programkönyvtárak használatát. A teljes OpenOffice.org API ezekre a felületekre épül, amelyekről a következő fejezetekben található részletes leírás.

Ez a fejezet áttekintést nyújt az OpenOffice.org Basic nyelv főbb elemeiről és felépítéséről, valamint a keretrendszerről, amely az alkalmazások és programkönyvtárak OpenOffice.org Basichez való kapcsolatát kezeli.


Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools