Typen van toegang tot databases

From Apache OpenOffice Wiki
< NL‎ | Documentation‎ | BASIC Guide
Revision as of 14:41, 10 February 2021 by DiGro (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Book.png


De database interface van Apache OpenOffice is beschikbaar in de applicaties Apache OpenOffice Writer en Apache OpenOffice Calc, net zoals in de formulieren voor databases.

In Apache OpenOffice Writer kunnen standaardbrieven worden gemaakt met ondersteuning van de gegevensbronnen van SDBC en die kunnen dan worden afgedrukt. Er is ook een optie voor het verplaatsen van gegevens vanuit het database-venster naar tekstdocumenten met behulp van de functie Slepen & laten vallen.

Als u een tabel van een database naar een werkbladdocument verplaatst, maakt Apache OpenOffice een tabel aan die, als de originele gegevens worden gewijzigd, kan worden bijgewerkt met een muisklik. Andersom kunnen gegevens uit het werkbladdocument worden verplaatst naar een tabel van de database en een import in de database worden uitgevoerd.

Tenslotte verschaft Apache OpenOffice een mechanisme voor formulieren, gebaseerd op databases. De gebruiker moet, om dit te doen, eerst een standaard formulier in Apache OpenOffice Writer of Apache OpenOffice Calc maken en dan de velden aan de database koppelen.

Alle hier gespecificeerde opties zijn gebaseerd op de gebruikers-interface van Apache OpenOffice. Voor de corresponderende functies is geen kennis van programmeren vereist.

Dit gedeelte geeft echter beperkte informatie over de gespecificeerde functies, maar legt zich in plaats daarvan toe op de interface voor programmeren van SDBC, welke geautomatiseerd bevragen van de database toestaat en daarom een groter bereik van te gebruiken applicaties mogelijk maakt.

Basiskennis van de manier waarop databases functioneren en de query-taal SQL is echter nodig om de volgende gedeelten volledig te begrijpen.


Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools