Sv.openoffice.org/Var laglig

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


{{SV:Menu}}


Gör inget olagligt -- skaffa OpenOffice.org!

Är kontorsprogramsviten som du använder laglig? Enligt siffror som publicerats av Microsoft antas 35% av all programvara i världen vara förfalskad eller på annat sätt olaglig. Efter många år av piratkopiering försöker Microsoft nu med ökade resurser att minska antalet olagliga kopior genom att bl.a. försöka upptäcka vilken mjukvara som installeras på datorn. Runt om i världen upprättar Business Software Alliance scheman för att väcka åtal mot företag och organisationer som bryter mot lagen. I Storbritannien erbjuds stora belöningar till personer som berättar om verksamheter som bryter mot lagen. Samtidigt erkänner Microsoft själva att deras kunder upplever licensieringen som komplicerad, och att det är enkelt att bryta mot lagen utan att veta om det. Om du har en kopia av Microsoft Office hemma, på skolan eller på jobbet, är du säker på att den är laglig?


Det finns alternativ!
Lyckligtvis finns det mjukvara som inte orsakar sådana bekymmer. OpenOffice.org 2 är en komplett kontorsprogramsvit som är lika kraftfull som Microsoft Office. Sviten innehåller allt du behöver: program för ordbehandling, internetsidor, kalkylblad, presentationer, databaser, teckningar och matematiska formler. OpenOffice.org 2 kan även använda äldre Microsoft Office-filformat från Word, Excel och PowerPoint, så att du kommer åt dina gamla filer i dessa format. Samtidigt erbjuder OpenOffice.org 2 funktioner som Microsoft Office inte klarar av, såsom ett stort stöd för att skapa PDF-filer.
Om du kan använda en dator, kan du använda OpenOffice.org 2.

Så vad väntar du på? OpenOffice.org 2 är gratis och ges ut av en organisation utan ekonomiska mål. Om du gillar OpenOffice.org behåller du den, eller tar bort den om du inte är nöjd. Du bestämmer. Lugn i sinnet utan kostnad.

Gör inget olagligt -- skaffa OpenOffice.org.

Personal tools