OpenOffice.org 3.2.1 širi besedni zaklad!

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


OpenOffice.org danes objavlja izid OpenOffice.org 3.2.1, najnovejše različice osrednjega svetovnega brezplačnega in odprto-kodnega pisarniškega paketa.

OpenOffice.org 3.2.1 je tako-imenovana mikro izdaja, ki odpravlja nekatere hrošče in prinaša nekatere izboljšave. Čeprav v tovrstnih izdajah praviloma ni novih funkcij, bodo slovenski uporabniki veseli predvsem vključitve slovenskega slovarja sopomenk, ki ga je prispeval projekt OdprtiTezaver, ter dostopnosti slovenskega paketa še za operacijski sistem Solaris. S tem je OpenOffice.org zdaj v celoti poslovenjen. Ker ta izdaja vključuje tudi varnostne popravke, vsem dosedanjim uporabnikom priporočamo čim prejšnjo posodobitev na najnovejšo izdajo.

Ta izdaja je tudi prva pod novim osrednjim sponzorjem projekta, podjetjem Oracle. To je očitno po osveženem logotipu in pojavnemu zaslonu, ki so prvi rezultati iniciative trženja blagovne znamke projekta, ki se je začela v začetku tega leta.

"V tem letu skupnost OpenOffice.org praznuje deseto obletnico. Veselimo se sodelovanja s skupnostjo s celega sveta pri enemu izmed največjih svetovnih projektov odprte kode, s katerim zagotavljamo brezplačno programje na osnovi resnično odprtih standardov," pravi Florian Effenberger, vodja projekta trženja pri OpenOffice.org. Dodaja: "Z začetkom iniciative trženja blagovne znamke, ob potekajočem projektu Renaissance in s tekočim programom poletne prakse naša skupnost vabi vse, da prispevajo k naporom izboljšanja skupne digitalne prihodnosti."

Glede na običajni razvojni cikel OpenOffice.org bo naslednja večja izdaja paketa različica 3.3 izšla jeseni 2010.

OpenOffice.org bo praznovala svojo desetletnico na letni konferenci OOoCon, ki bo v Budimpešti na Madžarskem od 31. avgusta do 3. septembra letos. Vse vabimo, da se nam pridružite v tej očarljivi in dinamični prestolnici, ki so jo izglasovali člani med številnimi kandidaturami gostiteljev s celega sveta.

Prenesi zdaj! - Uradno sporočilo za javnost

Personal tools