OpenOffice.org 3.1 je kot pomlad!

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Slovenska skupnost OpenOffice.org z zadovoljstvom oznanja vsesplošno dostopnost OpenOffice.org 3.1, pomembne nadgradnje vodilnega svetovnega odprtokodnega pisarniškega paketa v slovenskem jeziku.

Največja posamična sprememba (ki obsega pol milijona vrstic kode!) in tudi najbolj vidna je temeljita prenova zaslonskega prikaza grafike v OpenOffice.org. Strokovno jo imenujemo glajenje robov - uporabniki pa bodo predvsem navdušeni, kako bolj razločna je grafika na zaslonu.

Writer podpira izboljšane komentarje, nadaljnjo integracijo preverjanja slovnice ter orisne ravni v odstavkih za kompleksne dokumente. Calc ima vroče namige za formule, na voljo so nove in izboljšane formule, izboljšave razvrščanja, odstranjenih je več ozkih grl pri delovanju programa, vrstici stanja je dodan drsnik povečave, delovne liste lahko preimenujete z dvoklikom. Chart omogoča prilagodljivo umeščanje osi, uporabno v znanosti in izobraževanju, ter prilagodljivo obravnavo "manjkajočih" podatkovnih točk. Impress je dobil gumba za povečevanje/pomanjševanje pisave. Base zdaj podpira poudarjanje skladnje SQL ter poenostavljeno distribucijo paketov z makri.

Izboljšana je podpora za dvosmerne pisave, podprti so tudi novi jeziki. V slovenski različici smo nadaljevali s poenotenjem prevodov čez ves paket ter slovenjenjem spletnih strani pomoči. OpenOffice.org ima pod pokrovom zdaj tudi bolj sposoben mehanizem zaklepanja datotek, kar uporabnikom omogoča varno skupno rabo datotek v večuporabniškem okolju.

Vabimo Vas, da novosti preizkusite še danes, ne bo Vam žal!

Prenesi zdaj! - Podrobnejši zapis o novostih

Personal tools