OpenOffice.org 3.2.1 širi besedni zaklad!

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Skupnost OpenOffice.org danes objavlja izid OpenOffice.org 3.2.1, najnovejše različice osrednjega svetovnega brezplačnega in odprto-kodnega pisarniškega paketa.

München, Nemčija (PRWEB) 4. junij 2010 – OpenOffice.org 3.2.1 je tako-imenovana mikro izdaja, ki odpravlja nekatere hrošče in prinaša nekatere izboljšave. Čeprav v tovrstnih izdajah praviloma ni novih funkcij, bodo slovenski uporabniki veseli predvsem vključitve slovenskega slovarja sopomenk, ki ga je prispeval projekt OdprtiTezaver, ter dostopnosti slovenskega paketa še za operacijski sistem Solaris. S tem je OpenOffice.org zdaj v celoti poslovenjen. Ker ta izdaja vključuje tudi varnostne popravke, vsem dosedanjim uporabnikom priporočamo čim prejšnjo posodobitev na najnovejšo izdajo.

Ta izdaja je tudi prva pod novim osrednjim sponzorjem projekta, podjetjem Oracle. To je očitno po osveženem logotipu in pojavnemu zaslonu, ki so prvi rezultati iniciative trženja blagovne znamke projekta, ki se je začela v začetku tega leta.

"V tem letu skupnost OpenOffice.org praznuje deseto obletnico. Veselimo se sodelovanja s skupnostjo s celega sveta pri enemu izmed največjih svetovnih projektov odprte kode, s katerim zagotavljamo brezplačno programje na osnovi resnično odprtih standardov," pravi Florian Effenberger, vodja projekta trženja pri OpenOffice.org. Dodaja: "Z začetkom iniciative trženja blagovne znamke, ob potekajočem projektu Renaissance in s tekočim programom poletne prakse naša skupnost vabi vse, da prispevajo k naporom izboljšanja skupne digitalne prihodnosti."

Glede na običajni razvojni cikel OpenOffice.org bo naslednja večja izdaja paketa različica 3.3 izšla jeseni 2010.

OpenOffice.org bo praznovala svojo desetletnico na letni konferenci OOoCon, ki bo v Budimpešti na Madžarskem od 31. avgusta do 3. septembra letos. Vse vabimo, da se nam pridružijo v tej očarljivi in dinamični prestolnici, ki so jo izglasovali člani med številnimi kandidaturami gostiteljev s celega sveta.

Podrobnosti o varnostnih popravkih bodo objavljene v nekaj dneh na našem spletnem mestu varnostnih biltenov (v angl.).

Prenesite OpenOffice.org brezplačno

Stiki:
Florian Effenberger (UTC +01h00)
Vodja projekta trženja OpenOffice.org
floeff@openoffice.org
telefon +49 8341 9966 0 880
mobil +49 151 1442 4108

Louis Suarez-Potts (UTC -05h00)
Vodja skupnosti OpenOffice.org
Predsednik Sveta skupnosti
louis@openoffice.org
telefon +1 (416) 625 3843

Mednarodni stiki za trženje

O OpenOffice.org

Skupnost OpenOffice.org je mednarodna skupina prostovoljcev in sponzoriranih sodelavcev, ki razvijajo, prevajajo, podpirajo in propagirajo vodilni odprto-kodni pisarniški paket OpenOffice.org®. Zahvaljujoč njihovim naporom lahko programsko opremo OpenOffice.org prenesete in uporabljate povsem brezplačno in za vse namene, zasebne ali komercialne. Podpornike spodbujamo, da se pridružijo skupnosti in tako zagotovijo OpenOffice.org nadaljnji razvoj in rast v prihodnosti.
Programska oprema OpenOffice.org uporablja standard OASIS za zapis OpenDocument (ISO/IEC 26300), podpira pa tudi lastniške vrste datotek, kot je Microsoft Office, na voljo pa je za glavne računalniške platforme v več kot 100 jezikih. Programska oprema OpenOffice.org je izdana pod licenco GNU Lesser General Public Licence (LGPL).
Skupnost OpenOffice.org je hvaležna za velikodušno sponzorstvo velikega števila podjetij, predvsem sponzorja in ustanovitelja, družbe Oracle, ki še vedno prispeva največ.

Personal tools