Sv.openoffice.org/Var laglig

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


{{SV:Menu}}


Var laglig - skaffa OpenOffice.org!

Är kontorsviten som du använder laglig? Enligt siffror som publicerats av Microsoft antas 35% av all programvara i världen vara förfalskade eller på annat sätt olaglig.
Efter många år av piratkopiering försöker Microsoft nu mer ökade resurser minska antalet olagliga kopior. Genom att utöka resurserna, bl.a. genom att försöka spåra vilken mjukvara som installeras på datorn. Runt om i världen upprättar Business Software Alliance scheman för att väcka åtal mot företag och organisationer som bryter mot lagen. I Storbritanien erbjuds stora belöningar till personer som berättar om verksamheter som bryter mot lagen. Samtidigt erkänner Microsoft själva att deras kunder upplever licensiering som komplicerat, och att det är enkelt att bryta mot lagen utan att veta om det.
Om du har en kopia av Microsoft Office hemma, på skolan eller på jobbet, är du säker på var den kom ifrån?

Det finns alternativ!
Lyckligtvis, finns det mjukvara som är fullständigt laglig och även är gratis. OpenOffice.org 2 är en komplett kontorsvit, som är lika kraftfull som Microsoft Office. Kontorsviten innehåller allt du behöver: program för ordbehandling, kalkylblad, presentationer, databaser, ritprogram och program för matematiska formler. OpenOffice.org 2 kan även använda äldre Microsoft Office-filformat från Word, Excel och PowerPoint, så att du kan använda dina egna filer. Samtidigt erbjuder OpenOffice.org 2 funktioner som Microsoft inte klarar av, såsom ett stort stöd för att skapa PDF-filer.
Om du kan använda en dator, kan du använda OpenOffice.org 2.

Så vad väntar du på? OpenOffice.org 2 är gratis och ges ut av en organisation utan ekonomiska mål. Om du gillar OpenOffice.org behåller du den, eller tar bort det om du inte är nöjd. Du bestämmer. Lugn i sinnet utan kostnad.

Var laglig - skaffa OpenOffice.org.

Personal tools