NL/Main Page

From Apache OpenOffice Wiki
< NL
Revision as of 19:42, 17 April 2008 by DiGro (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Welkom op de OpenOffice.org wiki

Deze wiki is voor alle projecten die vallen onder OpenOffice.org (OOo). Dit is een nieuw concept, voornamelijk gericht op bronnen voor ontwikkelaars. Zodra andere projecten worden toegevoegd aan de wiki worden ze hier weergegeven. Klik op een link om direct naar de pagina te surfen waar je heen wilt.

Help ons met je bijdrages aan de OpenOffice.org Wiki. Gebruik voorlopig dezelfde loginnaam voor je wiki account. Sommige functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent om SPAM te voorkomen. Ook moet je emailadres eerst gevalideerd worden. We hopen dat we later in staat zijn om gescheiden accountadministratie te voorkomen en je OpenOffice.org gegevens te gebruiken.

Om te beginnen met het bijdragen aan deze wiki zie Help:Editing (engels).


Overzicht wiki-pagina's van de Nederlandstalige OpenOffice.org community

Beginnen met OOo ontwikkeling

Snel aan de slag
Klik voor instructies op
één van de stappen!

  1. Ophalen
  2. Builden
  3. Installeren
  4. Draaien

Het bouwen (en) en hacken (en) van OpenOffice.org (OOo) is niet eenvoudig. Door middel van deze wiki willen we ervoor zorgen dat het leerproces vloeiend verloopt, en dat het een gids zal zijn om je uit de brand te helpen.

Een groot deel van de documentatie gaat er vanuit dat je een redelijk recent Linux systeem gebruikt, omdat dit de meest makkelijke omgeving is om te starten. Voor Linux zijn alle vereisten om aan de slag te gaan beschikbaar als gratis software. Er is ook informatie beschikbaar over het ontwikkelen van OOo op Windows (engels).

Verder is het handig om op te merken dat je de basisversie kunt builden of een ooo-build (en) waarbij een aantal patches en fixes zijn toegevoegd. The ooo-build process is destined to being gradually phased out as the various up-stream issues it solves go away.

Verder is ook het leren werken met UNO componenten geen gemakkelijke opgave. Om je daarbij te helpen is er een Eclipse plugin en een tutorial om de plugin te gebruiken. Je kunt de Eclipse plugin installeren via de volgende website: http://cedric.bosdonnat.free.fr/ooeclipseintegration (en). Een tutorial over het maken van een UNO component in Java is beschikbaar in de api project docs & files sections (en). Dit document zal ook te vinden zijn op deze pagina: Java Tutorial using Eclipse (en)

En verder

Interessante onderwerpen

(links zijn veelal engelse pagina's)

Algemene OpenOffice.org hulp voor gebruikers

Category:NL.OpenOffice.org

Index van artikelen

Je hebt deze pagina opgevraagd op Saturday, 2020-09-19 T 22:29 UTC.
Personal tools