NL/Main Page

From Apache OpenOffice Wiki
< NL
Revision as of 13:13, 8 September 2006 by GioMac (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Welkom op de OpenOffice.org wiki

Deze wiki is voor alle projecten die vallen onder OpenOffice.org (OOo). Dit is een nieuw concept, voornamelijk gericht op bronnen voor ontwikkelaars. Zodra andere projecten worden toegevoegd aan de wiki worden ze hier weergegeven. Klik op een link om direct naar de pagina te surfen waar je heen wilt.

Help ons met je bijdrages aan de OpenOffice.org Wiki. Gebruik voorlopig dezelfde loginnaam voor je wiki account. Sommige functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent om SPAM te voorkomen. Ook moet je emailadres eerst gevalideerd worden. We hopen dat we later in staat zijn om gescheiden accountadministratie te voorkomen en je OpenOffice.org gegevens te gebruiken.

Om te beginnen met het bijdragen aan deze wiki zie Help:Editing (engels).

Beginnen met OOo development

Snel aan de slag
Klik voor instructies op
één van de stappen!

  1. Ophalen
  2. Builden
  3. Installeren
  4. Draaien

Het bouwen en hacken van OpenOffice.org (OOo) is niet eenvoudig. Door middel van deze wiki willen we ervoor zorgen dat het leerproces vloeiend verloopt, en dat het een gids zal zijn om je uit de brand te helpen.

Een groot deel van de documentatie gaat er vanuit dat je een redelijk recent Linux systeem gebruikt, omdat dit de meest makkelijke omgeving is om te starten. Voor Linux zijn alle vereisten om aan de slag te gaan beschikbaar als gratis software. Er is ook informatie beschikbaar over het ontwikkelen van OOo op Windows (engels).

Verder is het handig om op te merken dat je de basisversie kunt builden of een ooo-build (engels) waarbij een aantal patches en fixes zijn toegevoegd. The ooo-build process is destined to being gradually phased out as the various up-stream issues it solves go away.

In the same way, learning UNO components development is not an easy task. To help you there is an Eclipse plugin and a tutorial to use it. You can install the Eclipse plugin by using the following update site: http://cedric.bosdonnat.free.fr/ooeclipseintegration. The tutorial on how to create a UNO component in Java is available in the api project docs & files sections. The document will even be wikified on this page: Java Tutorial using Eclipse

En verder

Interesante onderwerpen

(links zijn veelal engelse pagina's)

Algemene OpenOffice.org hulp voor gebruikers


Index van artikelen

Je hebt deze pagina opgevraagd op Thursday, 2020-07-9 T 09:28 UTC.
Personal tools