Difference between revisions of "NL/Documentation/FAQ/Algemeen/Ik moet meer dan de standaard 4 items zien in de lijst van recent geopende bestanden. Hoe doe ik dat?"

From Apache OpenOffice Wiki
< NL‎ | Documentation‎ | FAQ‎ | Algemeen
Jump to: navigation, search
Line 6: Line 6:
  
 
<section begin=answer/>
 
<section begin=answer/>
De eeenvoudigste manier om de lengte van deze lijst te vergroten is door een macro te gebruiken.  Bijvoorbeeld: [http://www.ooomacros.org/user.php#100070 Recent Files List Changer Macro]
+
De eenvoudigste manier om de lengte van deze lijst te vergroten is door een macro te gebruiken.  Bijvoorbeeld: [http://www.ooomacros.org/user.php#100070 Recent Files List Changer Macro]
 
Indien het gebruiken van een macro niet gewenst is of u wilt zich eenvoudigweg niet in OpenOffice.org verdiepen, dit is de manier:
 
Indien het gebruiken van een macro niet gewenst is of u wilt zich eenvoudigweg niet in OpenOffice.org verdiepen, dit is de manier:
 
   
 
   

Revision as of 16:54, 8 July 2008


De lijst van recent geopende bestanden is te kort. Ik moet meer zien dan de standaard 4 items in deze lijst. Hoe doe ik dat?


De eenvoudigste manier om de lengte van deze lijst te vergroten is door een macro te gebruiken. Bijvoorbeeld: Recent Files List Changer Macro Indien het gebruiken van een macro niet gewenst is of u wilt zich eenvoudigweg niet in OpenOffice.org verdiepen, dit is de manier:

  • U moet één van de configuratiebestanden bewerken. Voordat u dat doet moet u eerst alle vensters van OOo sluiten en er ook voor zorgen dat de Snelstarter is afgesloten.
  • Zoek nu op uw computer naar het bestand "...\user\registry\data\org\openoffice\Office\Common.xcu." Indien u meer bestanden vindt die "Common.xcu" heten, overtuig u er dan van dat het in het hier gespecificeerde pad staat.
  • Zoek in dit bestand naar de regel:


<node oor:name="History">

  • Voeg nu, direct na deze regel, de volgende regels toe
<prop oor:name="PickListSize" oor:type="xs:int">
<value>10</value>
</prop>
  • Sla het bestand op.

Als u eenmaal het volgende bestand hebt geopend en gesloten in OOo, zal de lijst met recent geopende bestanden zijn gegroeid met één regel. Het maximale aantal items zal de waarde zijn die u opgeeft; in het bovenstaande voorbeeld is dat 10.


Personal tools